Kazinczy – Szép Magyar Beszéd

Az idei esztendőben a járványhelyzet sajnos a Szép Magyar Beszéd területi fordulóját is felülírta. A verseny megszervezését iskolánk bonyolította le – online formában.

A diákok két korcsoportban méretették meg magukat. A vetélkedő résztvevőinek egy kötelező és egy magukkal hozott szabadon választott 20-25 soros prózai szöveget kellett felolvasniuk, melyet a zsűri tagjai (Németh Ibolya  – szaktanácsadó, Variné Trifusz Mária – nyugalmazott magyartanár, Hrabovszky-Orth Katinka – PKKE elnöke) felvételről tekintettek meg és ezt követően értékeltek.

A területi döntőn mindkét korcsoportban az 1-3. helyezetteket díjazta a megyei szakemberekből álló zsűri.

Nagy öröm számunkra, hogy a 7-8. osztályos korosztályban Ila Csenge, 7. b osztályos tanuló (felkészítő tanár: Nagy-Mesics Zsuzsanna) lett az első helyezett, így ő képviseli térségünket a regionális döntőben, melyhez ezúton is nagyon sok sikert és jó felkészülést kívánunk. Ugyanebben a korcsoportban 2. helyezett lett Kovács Boglárka (7.a, felkészítő tanár: Lászlóné Király Tünde). , az 5-6. osztályos korcsoportban pedig  szintén 2. helyezést ért el Soós Emília ( 6.a, felkészítő tanár: Offnerné Hadrik Tímea).

Valamennyiüknek szívből gratulálunk!