Magyar Diáksport Napja

A mozgás öröme

Valamennyiünket örömmel tölt el, hogy újra visszatérhetett az élet az iskolákba, illetve olyan, korábban megszokott eseményeken is részt vehetünk, mint a sportnap. 

A Magyar Diáksport Napja a tavalyi évtől témanapként jelenik meg a tanév rendjében, melynek időpontja szeptember 24-e. Már az Országgyűlés néhány évvel ezelőtti döntését is az alapozta meg, hogy a 2006-ban az MDSZ (Magyar Diáksport Szövetség) által elindított diáksportnap az elmúlt években európai kezdeményezéssé vált, és ma már több mint 40 európai országban szervezik meg szeptember végén a magyar jó gyakorlatból kinőtt Európai Diáksport Napját, mely évről-évre a testmozgással és az egészségtudatos életvezetéssel összefüggő fókusztémákat dolgoz fel.

Ezen a napon a Szent Gotthárd Általános Iskolában is a mozgásé volt a főszerep az első két órában. A diákokat Csuk Hajnalka, tagintézmény-vezető köszöntötte:

A nap zenés bemelegítéssel indult a tornacsarnokban. A dinamikus nyújtó és erősítő feladatokat  kicsik és nagyok egyaránt fegyelmezetten és örömmel hajtották végre.

Katona Dániel, tanár úr jókedvű bemelegítésére figyel mindenki

A sportnap párhuzamosan zajlott több helyszínen, hogy egyszerre minél több diák, minél több mozgásformában vehessen részt.

A tornacsarnokban hat, játékos, könnyed akadálypályát kellett teljesíteniük diákjainknak, melyek a különböző koordinációs képességek fejlesztésére is kiváló feladatnak minősültek.

1. Átfutás a padok felett

 

2.Átbújás a szőnyegek alatt

 

3.Futás párokban szlalomban

Először bemutatják a feladatot a tanár urak

Diákok párban

Ha pedig valakinek nincs párja, Hegyi József tanár úr segít

 

4.Futás a létrákon át

 

5.Szökdelés a bóják felett

 

6.Átbújás a magasugró léc alatt:

 

Mindeközben a friss levegőn, a várkertben a futásé volt a főszerep:

Ezen a helyszínen az alsó tagozatosok az összetartozás, a sportszerűség és a barátság megható és kiváló példáját is megmutatták, hisz egyként drukkoltak annak a társuknak, akinek kevésbé ment a  futás.

Az udvaron, a kézilabdapálya is gyerekzsivajtól volt hangos, ugyanis ezen a helyszínünkön a mindenki körében kedvelt kidobó mérkőzések zajlottak az osztályok között:

Ezen a napon valamennyi diákunk megtapasztalhatta a közösségi sportolás élményét és két jókedvű, vidám  tanórát tölthettünk el együtt.

Két rövid videó erről a napról:

 

Ezúton is köszönjük a testnevelő munkaközösségnek a nap megszervezését!

 

Hírek

Previous article

Szent Gellért napja
Hírek

Next article

Nyelvek Európai Napja