Kazinczy – verseny

Május 31-én került sor a Kazinczy-verseny regionális fordulójának ünnepélyes eredményhirdetésére a Boglári Általános Iskolában, online formában. A versenyt Bordi András, a Magyar Rádió Kazinczy-, Körmendi László- és Wacha Imre díjas főbemondója értékelte.

Értékelő beszédében elmondta, hogy nem elég szépen beszélni, okosan kell beszélni. Az okos beszéd az alfája és omegája a Kazinczy-versenynek. A szép beszéd önmagában nem cél. A szép beszéd csupán csak egy eszköz arra, hogy ami gondolat a fejben megszületik, vagy mások gondolatait magunkon átszűrve a hallgatok elé tárunk, az minőségromlás nélkül jusson el a befogadóhoz. Ezt nem könnyű megvalósítani. Nagyon sok összetevője van annak, hogy ez hitelesen, és őszintén, olyan nyelvi szinten, olyan beszédszinten jusson el a hallgatóhoz, hogy ez élvezhető legyen.

A regionális fordulók online formában lettek megrendezve. A területi döntőn első helyezést elért Ila Csenge, iskolánk 7.b osztályos tanulója mérettette meg magát, aki a Szép magyar beszéd dunántúli fordulóján nyújtott kiváló teljesítményéért a Kazinczy-jelvény bronz fokozatában részesült.

Szívből gratulálunk Csengének és felkészítő tanárának, Nagy-Mesics Zsuzsaannának!

 

,