ERŐ, HŰSÉG, REMÉNY

Idén iskolánk adta a városi ünnepi műsort az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából. Műsorunknak az „Erő, hűség, remény, azaz Piros, fehér, zöld” címet adtuk.

A magyar zászló piros, fehér, zöld színei szimbolikus jelentéssel bírnak: a piros az erőt, a fehér a hűséget, a zöld pedig a reményt jelképezi. Ez a három szín és jelentése egy egységet alkot. Azt az egységet, amely egy népet, egy társadalmat, egy közösséget jelképez. Emberek összességét, olyan emberekét, akiket összeköt a hazaszeretet érzése.

Március 14-én délelőtt saját iskolánknak is előadtuk az ünnepi műsort, majd az esti megemlékezésre hangolódtunk már rá. A kora este kezdődő program – a hagyományok szerint – a Hősi emlékműnél koszorúzással vette kezdetét. Ezt követően a színházban Dr. Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnökének ünnepi köszöntője után, a Tűztánc nevet viselő táncos koreográfiánkkal nyitottuk meg műsorunkat.

Az ünnepi műsor összeállításánál fontos szempont volt számunkra, hogy kifejezze iskolánk összetartó közösségét, megmutathassuk tehetségünket, valamint a nemzet iránti elkötelezettségünket.

Így a műsorban a táncos produkciók mellett, szerepet kaptak hazafias versek, és a szabadságharcot megidéző dalok a kórusunk előadásában. Különösen szépen csendült fel a Nemzeti dal megzenésített változata, melyet Kozma Gábor tanár úr prózai formában kísért.

  

  

          

Műsorunkat Csézy: A mi otthonunk című dalára készült táncos koreográfiával zártuk, mely méltó befejezése volt a március hősök előtt tisztelgő megemlékezésünknek.

A hetekig tartó próbák meghozták sikerüket, hisz a közönség tapssal jutalmazta, Huszár Gábor, Szentgotthárd Város polgármestere elismerő szavakkal méltatta műsorunkat, illetve sok gratuláció is érkezett a résztvevőkhöz.

A műsort összeállította: Takács Tiborné

A táncokat koreografálta és betanította: Kovács Jánosné és Hurtik János

Karvezető: Offnerné Hadrik Tímea

A fotókért köszönet: Bana Ferencnek

Hírek

Previous article

Hírek

Next article