Emlékezzünk!

A Magyar Országgyűlés 1991-es határozata értelmében március 15-e az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja és a Magyar Köztársaság nemzeti ünnepe. A forradalmat indító március 15-e jelkép lett: a kivívott szabadság megőrzésének és az elvesztett szabadság visszaszerzésének szimbóluma.
 
Március 14-én az első órában rendhagyó műsorral emlékeztünk meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. és Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójáról. A műsort ezúttal a pedagógusok adták elő, mely során képekben és narratív szövegben felidézték a szabadságharc eseményeit, felcsendültek versek, dalok, láthattunk egy rövid jelenetet “Petőfi és felesége, Júlia” között, majd “Petőfi Sándor” elszavalta a Nemzeti dalt, melynek “A magyarok istenére esküszünk…” kezdetű soraiba valamennyi jelenlévő bekapcsolódott.
 
A műsor a Szózat eléneklésével zárult.
 
A műsorban közreműködött: Vassné Juhász Enikő, Offnerné Hadrik Tímea, Hargitainé Fonyó Judit, Csuk Hajnalka, Tonweber Ágnes, Gombásné Bànfi Andrea, Lászlóné Király Tünde, Völker-Horváth Anita és Ferencz Krisztián.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hírek

Previous article

Szlovén nyelvi versenyeredmény