1956-os forradalom és szabadságharc

Emlékezzünk 

Október 22-én az 1. és a 2. órában a magyar történelmünk egyik csodájára emlékeztünk a 7. évfolyamos diákok közreműködésével.  Az 1956-os forradalom és szabadságharcra, mely valóban, maga volt a csoda, ahogy megszületett és élt, s ahogy szellemisége túlélte a kegyetlen megtorlás időszakát

A program elején Katona Beáta, a műsor egyik főszervezője köszöntötte a résztvevőket.

 

 

1956 sohasem gyógyuló sebet mart nemzetünk testébe. Évtizedekig tilos volt gyógyítani ezt a sebet. Immár 32 éve annak, hogy október 23-áról nyíltan megemlékezhetünk, beszélhetünk.

A résztvevő diákok az akkori általános iskolás diákok, gyerekek naplóiból olvastak fel részleteket és idézték fel azt a hősies küzdelmet, amit a szabad Magyarországért vívtak. A narratív szöveg képi látvánnyal, valamint korhű berendezési tárgyakkal is kiegészült, így még szemléletesebbé vált az akkori történések felidézése.

Az ’56-os hősök magasra tették a mércét. Példát mutattak hazaszeretetből, haza iránti elkötelezettségből. Ha tudni akarjuk, mi is lenne az a szabadság, amit követnünk kell, az ő nyomukban kell haladnunk. Ők azok, akik mindenüket kockára tették, mindent feláldoztak a nemzet szabadságáért, függetlenségéért.

A műsorban közreműködött:

Puskás Evelin

Csináth Benedek

Jenei Zora

Takács Doroti

Hujbert Zsombor

Székely Máté

Pécsi Luca

A műsort összeállította Katona Beáta, Nagy-Mesics Zsuzsanna és Kovácsné Ákos Anita, melyhez ezúton is gratulálunk.

Hírek

Previous article

Mocorgó
Hírek

Next article

Rajzpályázat