Tanévzáró ünnepség

Június 22-én 8 órakor szentmisével vette kezdetét tanévzáró ünnepségünk.

A szentmisét követően az iskola előtti téren folytatódott a 2021/2022-es tanév lezárása, melynek kezdetén Szabó Marcell (5.b) Balogh József: Most június van című versét szavalta el.

Csuk Hajnalka, tagintézmény-vezető ünnepi beszédében kitért arra, hogy intézményünk szeptember 1-jén új néven és a Szombathelyi Egyházmegye fenntartása alatt kezdte meg működését. Az egyházi átvételnek köszönhetően iskolánkban sikerült újra visszaállítani az általános iskolai nyolcosztályos képzést. Szeptemberben az 1. évfolyamon felmenő rendszerben elindítottuk a köznevelési típusú sportosztályt, mely nagy népszerűségnek örvend.

Sikeresen vette kezdetét az intézményben a hitélet elindítása. A reggeli és nap végi, valamint az étkezések előtti és utáni imák zökkenőmentesen beépültek mindennapjainkba. Hagyományos iskolai programjaink számos egyházi jellegű programmal egészültek ki, melyek mindegyike nagyon jól sikerült, valamint ősszel valamennyi osztályunk védőszentet választott magának.

Az év végi eredményeket figyelembe véve összességében elmondható, hogy egy eredményes tanév van mögöttünk. Szép osztályátlagokkal büszkélkedhetünk, a tanulmányi eredményeink jónak mondhatók. Az alsó tagozaton külön gratuláció illeti meg a 4. b osztályt, akik ebben az évben a dobogó legmagasabb fokán állnak, ugyanis osztályátlaguk 4, 73. A 2. hely 4, 66-os átlaggal a 2. b osztályé, a 3. helyezett pedig a 4. a osztály 4, 63-os átlaggal. A felső tagozaton a legjobb osztályátlaggal, azaz 4,54-al az 5. a osztály büszkélkedhet. Őket követi a sorban az 5. b osztály 4, 37-os átlaggal , majd a 6. a osztály 4, 36-os  átlaggal.

Kitűnő bizonyítványt 25 tanuló, jeles bizonyítványt 41 tanuló foghatott idén a kezébe, helytállásukért ők könyvjutalomban részesültek, melyet a Szülői Munkaközösség és a Szombathelyi Egyházmegye ajánlotta fel.

A könyvjutalmak átadását követően a városi, megyei, területi és országos fordulókban szép eredményeket elért diákoknak és felkészítő tanáraiknak köszönte meg Csuk Hajnalka azt a szorgalmat és odaadó munkát, amelynek eredményeként elismerésre méltó teljesítményt nyújtottak. 

Az alábbi fotókon őket láthatjuk:

Ezek a tanulók kiemelkedő teljesítményük elismeréseként iskolánk alapítványa, a Tehetségekért Alapítvány jóvoltából a bizonyítványukban egy 2 gombócos fagyijegyet is találtak, amelyet a Fagyizó Dervisi –ben válthatnak be.

Szívből gratulálunk valamennyiüknek és köszönet azoknak a kollégáknak, akik felkészítették őket ezekre a versenyekre!

Az ünnepi beszéd végén Csuk Hajnalka, Hajni néni a diákokhoz szólt, akiket arra kért, hogy a nyári szünetben vigyázzanak magukra és társaik testi épségére, legyenek óvatosak, kerüljék az ismeretlen helyeket és vizeket és  pihenjétek ki a tanév fáradalmait!

Ezekkel a zárósorokkal kívánunk mindenkinek kellemes nyarat, jó pihenést!

Hírek

Previous article

Ballagás