Tanévnyitó

Tanévnyitó ünnepség

 

Augusztus 31-én 17 órakor ünnepélyes tanévnyitóval egybekötött szentmisével  indítottuk a 2021/2022-es tanévet a Szentgotthárdi Nagyboldogasszony Plébániatemplomban.

A szentmise kezdetén Bodorkós Imre, plébános köszöntötte az iskola tanárait, diákjait és a szülőket. Beszédében többek között kitért arra, hogy a Szombathelyi Egyházmegye milyen reményekkel indította az új tanévet és milyen közös akarat és összefogás előzte meg az új intézmény létrejöttét. Hangsúlyozta, hogy három tényezőnek kell közel kerülnie egymáshoz: a családnak, az egyháznak és az iskolának. Mindegyiknek segítenie kell a másikat és fel kell kínálnunk egymás számára a segítségnyújtást.  Plébános úr kiemelte, ha az összefogás és együttmunkálkodás Isten áldásával megvalósul, akkor egy gyümölcsöző tanév áll előttünk.

 

      Bodorkós Imre

Csuk Hajnalka, tagintézmény-vezető tanévnyitó beszédének kezdetén elmondta, hogy izgalommal, megújult erővel, reménnyel és Isten áldásával vágunk bele az új tanévbe. Külön köszöntötte a legkisebbeket, az első osztályosokat. Biztatta őket, hogy ne féljenek, szerezzenek új barátokat, ismereteket, hisz a számok és a betűk birodalmában sok izgalmas dolog vár rájuk.

 

                           1.a

 

1.b

Ezt követően a nyolcadik osztályosok átnyújtottak számukra egy emléklapot és egy kis füzetet, melyek azt jelképezik, hogy a Szent Gotthárd Általános Iskola diákjai lettek.

 

Agnyija Barto: Első nap az iskolában című versét elszavalta:

Soós Lia, Stohl Zora, Blansché Szofi, Kóczán Noel, Németh Dávid, Nika Ádám

 

Csuk Hajnalka a nyolcadikosoktól azt kérte, hogy legidősebbként járjanak példával a többiek előtt, legyenek méltók e rangra, és folyamatosan bizonyítsák azt, hogy nyolcadikosnak lenni jó, rangidősnek lenni pedig érdemes.

Csuk Hajnalka

A szülőknek megköszönte a bizalmat és azt kérte tőlük, hogy gyermekeik boldogulása érdekében segítsék pedagógusaink munkáját. Támogassanak minket azzal, hogy elfogadják a szabályokat és következetesen be is tartatják azokat gyermekeikkel, hisz közös a célunk:  embert szeretnénk nevelni iskolánk tanulóiból.

Tagintézmény-vezetőnk tanévnyitó beszédének végén valamennyiünknek jó egészséget, eredményekben és sikerekben gazdag tanévet kívánt. Legyen Isten áldása ezen az iskolán és a benne munkálkodókon!

 

 

 

 

Hírek

Previous article

Szent Gotthárd Általános Iskola
Hírek

Next article

Tájékoztatás