Szent Gotthárd Általános Iskola

Egy új iskola születése

Iskolánk szeptember elsejétől Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium néven működik tovább. Az intézmény fenntartója és működtetője a Szombathelyi Egyházmegye. Az egyházi átvétellel sikerült újra visszaállítani az általános iskolai nyolcosztályos képzést. 13 év eltelte után újra az iskola falai között köszönthetjük az alsó évfolyamos tanulókat és tanító szakos kollégáinkat. Az idei tanévben 362 tanuló és 42 pedagógus kezdi meg a közös munkát.

A magas színvonalú nevelő-oktató munka megléte, a szülők és az iskola közti jó nevelőtársi kapcsolat kialakítása mellett igyekszünk diákjaink számára minőségi, modern, barátságos és otthonos tanulási környezetet is biztosítani. A nyár folyamán az új fenntartónak köszönhetően számos felújítási és karbantartási munka elvégzésére került sor. Megvalósult 10 tanteremben a 30 éves falburkolat leszedése, majd festése, parkettázása. Új csempéket és mosdókagylókat helyeztek fel, elbontották a balesetveszélyes udvari lépcsőt, helyette új lépcső építésére és térkövezésre került sor. A felújítási munkálatok ősszel a folyosókon lévő szintén 30 éves falburkolat eltávolításával, majd a falak tisztasági festésével folytatódnak.

A katolikus iskola többletet kíván nyújtani azáltal, hogy az iskola légkörét, szellemiségét a keresztény életszemlélet járja át. Diákjainkat igyekszünk a keresztény értékrend mentén, az evangélium tanításain keresztül szeretetre, nagylelkűségre, becsületességre és hitre nevelni.

Kívánunk diákjaink számára hasznos, eredményes, jókedvű, hittel teli tanévet!

 

Hírek

Previous article

Tankönyvosztás
Hírek

Next article

Tanévnyitó