“Itt a farsang, áll a bál…”

A vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó időszakot hagyományosan vidám mulatságok, bálok, lakomák, népünnepélyek jellemzik. A farsang csúcspontja a karnevál, amely a mulatozás közepette valójában Télbúcsúztató.
Február 9-én iskolánk aulája is megtelt ötletes jelmezekbe bújt diákokkal és vidámsággal.
A színes farsangi kavalkád az osztályok jelmezes felvonulással vette kezdetét. Bepillanthattunk Aprajafalva lakóinak életébe, akiknek mindennapjait Hókuszpók nehezítette meg, felvonult a Gold Cirkusz, egy igazi esküvői menet, a 101 kiskutya című mese szereplői és a Bartos-Gáspár-Kadlott-családi klán is. A felvonulók közül kitűnt sok egyedi jelmez: találkozhattunk: csigával, rubik kockával, tükör tojással, pop cornnal, lovaggal vagy éppen Süsüvel is.
Ezután következtek a csoportos bemutatók, amelyre nagyon lelkesen és színvonalas produkciókkal készültek diákjaink. Láthattunk jól koreografált modern és hip-hop táncokat, sváb néptáncot és cha-cha-chat, de igazi színpadi, humoros jeleneteknek is tanúi lehettünk. Ilyen volt a Gold cirkusz fellépése, akik egy komplett cirkuszi műsort mutattak be. Láthattunk többek között: medvetáncoltatást, zsonglőröket, kötéltáncosokat, oroszlánokat idomárjukkal, erőemelőt és bűvészeket. Megelevenedett előttünk a 101 kiskutya története, ahol Szörnyella de Frásznak ezúttal sem sikerült ellopnia a kiskutyákat, és részesei lehettünk egy esküvőnek is, ahol a diákok eljátszották a polgári és a templomi szertartást, valamint a menyasszonyi táncot menyasszonylopással.

IMG_5003
A zsűrinek nehéz dolga volt, mikor értékelnie kellett a látottakat, végül megszületett a döntés, mely a következőképpen alakult:
Egyedi jelmez kategória:
1. Rocker lány: Pénzes Panna – 5.b
2. Maffiozó: Tóth Bence – 7.b
3. Hippy lány – Köncz Nóra – 5.b
4. Őrült professzor – Csuk Móricz – 5.c
5. Öreg néni járókerettel- Dolgos Kristóf – 6.b
Osztályok közötti jelmezverseny:
1. Bartos családi klán – 6.b
2. Hupikék Törpikék – 5.a
3. Pompom lányok és focisták – 8.b
Produkciók versenye:
1. Gold Cirkusz – 7.c
2. Esküvői menet – 7.a
3. 101 kiskutya – 6.a

A zsűri a tanári jelmezek és alakítások közül is kiemelte a három legsikeresebbet:
Kókai Zsuzsanna, tanárnő,
Bartakovics Anna Boróka, tanárnő és
Németh Roland tanár úr.
Gratulálunk valamennyi díjazottnak.
A farsangi mulatság discoval zárult.
Elmaradhatatlan jókedv kísérte végig a napot, melyért ezúton is köszönet illeti a szervező Diákönkormányzatot.