Farsang

A vízkereszt ünnepét a nyugati kereszténységben január 6-án tartjuk. Az ünnepet nevezik még háromkirályok, vagy a napkeleti bölcsek ünnepének is. Az ünnepi népszokások közé tartozott a csillagozás vagy háromkirály járás hagyománya is, amely alkalmával a bibliai királyokat személyesítették meg. Leginkább gyerekek öltöztek be a királyoknak.

A tél vége és tavasz kezdete már az ókori népek mindegyikénél is igen jeles ünnep volt. Ezt leginkább különféle maszkokba és jelmezekbe bújva ünnepelték. A kereszténység elterjedésével azonban Európában az ilyen típusú ünnepek gyakorlatilag eltűntek, és csak jóval később, a középkor végétől jelentek meg újra.

Február 25-én iskolánk apraja-nagyja is maskarába öltözött, hogy egy vidám délelőtt keretében búcsúztassuk a telet.  A járványügyi szabályokat betartva  mind az alsó, mind a felső tagozatosok osztálykeretben tartották meg a farsangot, de a gyerekek természetesen így is nagyon örültek a lehetőségnek, hiszen egy kicsit ki tudtak szakadni a hétköznapokból. Különösen jól érezték magukat alsós diákjaink, akik vidáman mutatták be jelmezeiket a folyosókon. 

              

 

                

                

             

 

                 

Már reggel jelmezben érkezhettek a diákok, de a buli csak a 2. illetve a 3. óra után vette kezdetét.  A diákok osztályfőnökeikkel játékos, a farsanggal kapcsolatos feladatokkal, zene hallgatással, tánccal mulatták el az időt, miközben persze finomakat falatoztak. Nagyon ízlett mindenkinek az a csokis fánk, melyet diákjaink kaptak az intézménytől.

 

 

1.a

 

1.b

 

2.a

 

2.b

 

3.a

 

3.b

 

4.a

 

4.b

 

5.a

 

5.b

 

6.a

 

6.b

 

6.c

 

7.a

 

7.b

 

7.c

 

8.a

 

8.b

 

8.c

 

Vidám hangulat, jókedv kísérte végig a napot és bízunk benne, hogy a jövő évben már a hagyományos módon, iskolai szinten farsangolhatunk.