Ballagás

Június 16-án először a Nagyboldogasszony Plébániatemplomban búcsúztak végzős diákjaink általános iskolai éveiktől. Óra Krisztián iskolalelkész által vezetett rövid áhitat után,15 órai kezdettel ballagási ünnepségünk keretében búcsúztunk el a három 8. osztálytól.
 
 
71 diák búcsúzott az intézménytől, tanáraiktól, társaiktól osztályfőnökeikkel Nagy-Mesics Zsuzsannával (8.a), Kovácsné Ákos Anitával (8.b) és Katona Beátával (8.c).
 
8.a
 
Osztályfőnök: Nagy-Mesics Zsuzsanna
 
 

Csalló Jázmin

Gáspár Kata

Hanzsek Viktor

Horváth Hanna

Horváth Laura

Hujbert Zsombor

Kapitány Gréta

Karoly Jacqueline

Kovács Adél

Kulcsár Regina Hanna

Laczó Bianka

Levenda Attila

Linczender Márk

Molnár Gergő

Mühl Jázmin

Ördögh Erik

Poór Patrik

Puskás Lili

Rácz Roxána

Sütő Viktória

Takács Doroti

Vágner Vanda Aisa

 
 
 
8.b
Osztályfőnök: Kovácsné Ákos Anita
 
 
 

Barabás Noémi

Czotter Péter

Cséve Anna Viktória

Dancsecs Virág

Düh Adél Anna

Gáspár Regina

Gongola Petra

Györgypál Zsófia

Hargitai Réka

Kardos Korinna

Király Noel

Makkár Patrik

Monek Fanni

Muszka Barnabás

Németh Dzsenifer

Orszáczky Mara

Pécsi Luca

Racker Nora

Soltész-Bácskai Levente

Soós Emília

Székely Máté

Tóth Kinga

Ulrich Ábel

 

8.c
Osztályfőnök: Katona Beáta
 
 

Bedi Benjámin

Budai Norbert

Csilinkó Zsóka

Csináth Benedek

Dancsecs Gergő

Dombóvári Áron

Gaál Virág

Jenei Zora

Kokas Emma Indira

Kopácsi Olivér

Lambert Nóra

Mohay Luca

Nagy Milán

Nemes Adél

Németh Nándor

Németh Zalán

Petneházi Hanna

Puskás Evelin

Sarang Lotti

Somlai Petra

Soós Nátán

Uhor Imola Auróra

Varga Viktória

Vida Kata Júlia

Vigh Laura

Závecz Dóra

 
 
Délután a folyosók és termek ragyogtak a színpompás díszítésnek köszönhetően. A nyolcadik osztályos gyerekek utoljára foglalták el helyüket a padokban. Négy (nyolc) együtt töltött évvel a hátuk mögött szívükben tele szebbnél szebb emlékekkel és érzésekkel. Együtt cseperedtek fel és éltek át vidám, olykor nehéz pillanatokat. A gyerekek ünnepi ruhában, virággal a kezükben vonultak le az iskola sportcsarnokába, ahol kezdetét vette az ünnepélyes búcsúztató.
 
 
Az énekkar gyönyörű éneke nyitotta meg az ünnepséget.
 
 
A búcsúztató és búcsúbeszédeket követően a 8-osok felkötötték a vándorbotra a szalagokat, majd Csuk Hajnalka, tagintézmény-vezető ünnepi beszédében búcsúzott a végzős diákoktól.
 
 
Ezt követően könyvjutalmak átadására került sor. Büszkék lehetünk diákjainkra, hisz nagyon sok könyvet oszthattunk ki példamutató magatartásukért és szorgalmukért, tanulmányi,-verseny,-és sporteredményeikért, közösségi munkájukért, diákönkormányzati tevékenységükért és hitéleti munkájukért.
Iskolánkban hagyomány, hogy azokat a tanulókat, akik kitűnő vagy jeles tanulmányi eredményt érnek el, és emellett még különböző tanulmányi és sportversenyeken is eredményesen képviselték intézményünket, a könyvjutalom mellett egy könyvutalvánnyal is jutalmazzuk. Ezzel idén 5 tanulót jutalmaztunk:
Gáspár Reginát, Csilinkó Zsókát, Kopácsi Olivért, Puskás Evelint és Vigh Laurát.
 
 
 
 
 
 
 
Ugyancsak hagyomány, hogy a sport területén kimagasló eredményeket elérő tanulókat a könyvjutalom mellett egy sportszerutalvánnyal is jutalmazzuk. A jelenlegi nyolcadik évfolyamos tanulóink közül ezt az elismerést 2 tanuló érdemelte ki. Czotter Péter 8. b osztályos tanuló az atlétika és a labdarúgás, Németh Zalán 8. c osztályos tanuló az asztalitenisz és az atlétika sportágakban nyújtott kimagasló teljesítményéért, illetve a Diákolimpia versenyeken elért eredményeikért.
 
 
 
Szintén hagyomány, hogy egy emlékplakettel és egy könyvutalvánnyal jutalmazzuk az évfolyam tanulóját. Ez az a tanuló lehet, aki végig kitűnő tanulmányi eredményt ért el, és emellett még különböző tanulmányi és/vagy sportversenyeken is eredményesen képviselte intézményünket. Ebben a tanévben ez a tanuló Petneházi Hanna 8. c osztályos diákunk. Hannának nyolc éven keresztül minden tanév végén csak jeles osztályzatok szerepeltek a bizonyítványában.
 
 
A szentgotthárdi plébániai képviselőtestület az idei tanévtől szintén szeretné elismerni és jutalmazni az intézmény azon tanulóját, aki az évek alatt kiemelkedő tanulmányi eredményeket ért el, az iskola és az egyház közösségi életében tevékenyen részt vett, valamint tanúságtevő vallásgyakorlatot folytatott. A Szentgotthárdi Nagyboldogasszony Plébánia Szent Gotthárd püspök millenniumán díjat alapított. Szent Gotthárd Püspök Emlékérmet és pénzjutalmat vehet át Székely Máté 8. b osztályos tanuló példamutató szorgalmáért, jeles tanulmányi eredményéért, a Zrínyi Ilona és a Kenguru Matematika Versenyen elért kiemelkedő eredményeiért, a zenetörténeti versenyen elért helyezéséért, a labdarúgás sportágban nyújtott kimagasló teljesítményéért és példaértékű hitéleti feladatvállalásáért.
 
 
Bodórkos Imre atya további 4 diákunkat jutalmazott hitéleti tevékenységéért: Závecz Dórát, Vigh Laurát, Hargitai Rékát és Soós Emíliát.
 
 
A könyvjutalmakat a Szülői Munkaközösség és a Szombathelyi Egyházmegye, az emlékplakettet és a könyv-és sportszerutalványt a Tehetségekért Alapítvány, a Szent Gotthárd Püspök Emlékérmet pedig a plébánia képviselőtestülete ajánlotta fel, melyeket ezúton is köszönünk.
 
Búcsúztunk Bácskai Krisztinától, a Szülői Munkaközösség elnökétől, aki rendkívül lelkiismeretesen látta el feladatát a hosszú évek alatt és búcsúztunk a leköszönő SZM tagoktól is, akiknek Krisztina köszönte meg munkájukat.
 
 
A ballagás búcsúzás is egyben, hiszen az életútnak egy szakasza befejeződött és kezdődik egy új. A ballagás napja lehetőséget ad arra, hogy végiggondolják a diákok az elmúlt nyolc évet, leszűrjék a tanulságot, tanuljanak hibáikból és erőt merítsenek eddigi sikereikből. Természetesen nagyon nagy köszönet jár minden pedagógusnak, osztályfőnöknek és a szülőknek, hiszen munkájuknak hála, a végzős diákok szép eredményekkel távozhattak az iskolából.
 
Sok sikert kívánunk további utatokon! Váljanak valóra álmaitok, vágyaitok kedves Ballagók!!!
 
Az ünnepségről készült fotók az alábbi linken érhetők el:
 
Hírek

Previous article

Túrázás
Hírek

Next article

Tanévzáró ünnepség