Mézes Reggeli

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és az Agrárminisztérium idén, 2019. november 15-én (pénteken) rendezte meg az Európai Mézes Reggeli programot, melyhez  a hagyományoknak megfelelően iskolánk is csatlakozott. A program évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A 2018. évi Európai Mézes Reggeli Program kapcsán 1011 hazai óvodában és iskolában voltak jelen a méhészek, így közel 166.000 gyermek kaphatott mézes reggelit.

 

Mint minden évben, idén is az orfalui Vadvirág méhes -és gyógyítókert birtokosa és méhésze érkezett hozzánk, Csilla néni és Gyula bácsi személyében.

 

 

 

Gyula méhész ismét érdekes és színes előadást tartott az 5. osztályos diákjainknak a méhek különleges életéről, szorgalmáról. Felhívta a figyelmünket a méhek munkájának fontosságára, védelmére és a természetben betöltött  szerepére. Bemutatta a különböző méhészeti eszközöket is.

 

 

 

 

Megtudhattuk azt is, hogy milyen fontos és hasznos a méz és a különböző méhészeti termékek fogyasztása. A méz az ősidők óta az emberi táplálkozás része, igaz eleinte csak csemegének gyűjtötte az ősember, mára azonban mint gyógyterméket is használjuk. A méz közel 70-féle gyógy- és fiziológiai hatással bír.

 

 

 

A méhecskék csodálatos világa című rövidfilmet a gyerekek nagy érdeklődéssel hallgatták és figyelték.

 

 

 

 

 

Az előadás után a gyerekek vajas, mézes kalácsot kóstolhattak, hisz a Vadvirág méhes -és gyógyítókert 2 kg-ot mézet ajánlott fel erre a célra, illetve idén 3 doboznyi  pedagógia és gyermek könyvet is ajándékoztak az iskola könyvárának, melyeket ezúton is köszönünk nekik!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírek

Previous article

Hírek

Next article