Mézes Reggeli

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Földművelésügyi Minisztérium idén, 2017. november 24-én (pénteken) rendezte meg az Európai Mézes Reggeli programot. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott iskolánk is az orfalui Vadvirág méhes -és gyógyítókert jóvoltából.

Magyarország első alkalommal 2014. november 21-én csatlakozott az Európai Mézes Reggeli programhoz, ekkor az ország teljes területén összesen 67 iskola csatlakozott a kezdeményezéshez. 2016-ban már 500 helyszínen, közel 100.000 gyerek részvételével tartottak Mézes Reggelit, ahol a helyi méhészegyesületek, termelők és a megyei szaktanácsadók segítségével a gyerekek megismerkedhettek a leggyakoribb hazai mézfajtákkal és meg is kóstolhatták azokat.

A kezdeményezés célja a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése, a helyben termelt élelmiszerek megismertetése.

Iskolánkba Orfaluból Csilla néni és Gyula bácsi látogatott el. A program során Gyula méhész beszélt az 5. osztályos gyerekeknek a helyes táplálkozásról, elmondta, hogy milyen fontos a méz és a különböző méhészeti termékek fogyasztása és azok felhasználása.

   

        

   

A diákok nagyon érdekesnek találták a mézkészítés fortélyait és a különböző méhészkedési eszközöket.

   

       

    

  

Felhívta figyelmünket arra, hogy a méhek társadalma veszélyben van, és mit kell tennünk ahhoz, hogy megvédjük őket.

Az előadások után a gyerekek mézes, vajas kalácsot kóstolhattak, melyhez a 2 kg mézet a Vadvirág méhes -és gyógyítókert ajánlotta fel, melyet ezúton is köszönünk nekik.

                       

 

               

 

 

 

 

 

Hírek

Previous article

Hírek

Next article