Sulinyitogató

Október 11-én, pénteken, került sor a hagyományos, diszkóval egybekötött ötödikes avatóra, a Sulinyitogatóra.
Idén a program témája „A nagy ho-ho-ho horgász” című mese köré épült. Az ötödikes osztályfőnökök (Nagy-Mesics Zsuzsanna, Kovácsné Ákos Anita, Katona Beáta) horgásznak, osztályuk pedig halacskának öltözve adta elő az osztályindulót, a mese híres dallamára.

 

5.a osztályinduló

 

 

 

5. b osztályinduló

 

 

 

5.c osztályinduló

 

 

A vetélkedő 10 feladatból állt, minden osztály szépen szerepelt.
Az első feladatban a 3 legügyesebben rajzoló diák mérte össze rajztudását, ugyanis osztályfőnök-portrét kellett készíteniük.

 

A második feladatban osztályonként 3 diák vett részt, nekik az iskolát kellett összerakniuk, kirakó formájában.

 

 

 

A harmadik feladatban szintén 3-3 diák mérte össze tudását. Mai magyar slágereket kellett felismerniük hallás után, minél gyorsabban.

 

 

 

 

A negyedik feladatban a három osztály minden tanulója részt vett, ugyanis közösen kellett építeniük egy tornyot, kockacukorból. A gyerekeknek egyesével kellett egymásra helyezniük a cukrokat, 2 perc állt rendelkezésükre. A legügyesebb osztály 19 kockacukrot tudott egymásra építeni.

 

 

 

 

Az ötödik feladat a „Táncra fel, kicsit másképp!” elnevezést viselte. Itt minden osztályból 5 főt hívtunk ki, akiknek egyik lábára lufit közöttünk. Ed Sheeran- Shape of you című számára táncolva kellett kidurrantaniuk egymás lufiját. Ez volt az egyik legvidámabb feladat.

 

 

 

 

A hatodik feladatban azt teszteltük, hogy az osztályok 1-1 tanulója mennyire ismeri fel bekötött szemmel, ízlelés alapján a különböző márkájú csokikat. Természetesen egytől egyig felismerték a négy féle csokoládét.

 

 

 

A hetedik feladat a „Kopoltyúkapacitás” fantázianevet kapta. A három ötödik osztályból 10-10 fő kapott lufikat, amit egyszerre kezdtek el felfújni. A játékot az nyerte, amelyik csapatnak először durrant ki 5 lufija.

 

 

 

 

A nyolcadik feladatban megetettük a halacskákat, ugyanis 3-3 diáknak almát kellett kihalásznia egy vizes lavórból, mégpedig a szájukkal. A feladatot nagyon ügyesen teljesítette mindegyik osztály.

 

 

 

A kilencedik feladat egy sorverseny volt, miszerint minden osztályból kiválasztottunk 10 főt, akik párba rendeződtek. A pároknak a homlokuk között egy kislabdát egyensúlyozva kellett futva megkerülni az aula közepén lévő bóját.

 

 

 

A tizedik feladat, a végső ütközet, a témához híven egy horgászverseny volt. 3-3 fő egy kismedencéből fogott ki halakat, amik hasán számok voltak. Az a csapat nyerte a feladatot, akiknek a számait összeadva a legmagasabb összeget kaptuk.

 

 

 

A vetélkedőt zsűri értékelte, a tagjai Kovács Jánosné, Csuk Hajnalka, és Keszthelyi Erika voltak. Az 5. a kapta a „Legügyesebb táncoslábú lufidurrantók” címet, míg az 5. b lett a „Mai hazai slágereket legjobban ismerő” osztály. Az 5. c pedig a „Legnagyobb ho-ho-ho horgászok” címet nyerhette el.

 

 

 

A vetélkedőt a 8. osztályos tanulók vezényelték le. A feladatok után Bartos Gréta olvasta fel az esküt, amit az ötödikeseknek le kellett tenniük, hogy Széchenyis diákká válhassanak.

 

 

 

 

A programot az este 8-ig tartó diszkó követte, amit Nagy Benjamin és Suga Bálint vezényelt le, jó zenékkel és színes fényekkel, szuper hangulatban. A diszkó végén egy meglepetésvendég is érkezett hozzánk, Salander Dorina, akit egyből a táncparkettre hívtak a gyerekek.

 

 

 

Hírek

Previous article

Hírek

Next article