Sulinyitogató – közösségi tér avatásával

2015. október 2-án szervezte meg iskolánk Diákönkormányzata a hagyományos sulinyitogató programunkat, mely idén a Mobil Közösségi Terünk megnyitó rendezvénye is volt egyben. Mint minden évben, idén is, ezen a rendezvényen történt meg az 5. osztályosok avatása.
A vetélkedő feladatait az iskola 8. osztályos tanulói és a Diákönkormányzat közösen állították össze, melyre az 5-esek nagy izgalommal készültek. A vetélkedő jó hangulatban zajlott, az avatandók ügyesen oldották meg a feladatokat.
Ezen a napon olyan nagyszabású vetélkedőt szerveztünk, mely során a résztvevők együttes játékára nyílt lehetőség, mindezt olyan szórakoztató elemekkel tűzdelve, mely kiválóan alkalmas közösségfejlesztésre, csapatépítésre.
A vetélkedő folyamán az osztályközösségek olyan különböző feladatokat oldottak meg, melyek az élet területének főbb szegmenseit ölelték fel, a sporttól („százlábú”), a logikai („szólásismeret”), – és ügyességi („egyensúlyozz makarónival”) feladatokon át a kvíz-villám kérdésekig („most légy okos Domokos”). A csapatok kaptak olyan feladatokat is, amelyeket előre meg kellett oldaniuk, ilyen volt a csapatzászló készítése, csapatinduló megírása, de volt olyan feladat is, melyben az ízlelőbimbójukat kellett („ételfelismerés bekötött szemmel”) próbatétel elé állítaniuk a diákoknak. A csapatoknak minden területen jártasnak kellett lenniük, hogy eredményesen versenyezzenek a többiekkel. Így a játék folyamán mindenki tudására szükség volt, mindenki egyaránt szerepet tudott vállalni a siker elérésében.

A vetélkedő feladatai után míg a zsüri külön vonult értékelni, az 5-esek esküt tettek a 8. osztályosoknak, miszerint hű és engedelmes barátai lesznek diáktársaiknak.
A fogadalommal így már az 5. osztályosok is végérvényesen teljes tagjává váltak a „széchenyis” közösségnek.
A vetélkedőn az 5. b végzett az első helyen, őket követte az 5. c, a képzeletbeli ranglétra 3. fokán pedig az 5. a végzett.

A program discoval zárult.

Egyéb

Previous article

Sulinyitogató