Adventi készülődés

December beköszöntével megkezdődött az ünnepi készülődés iskolánkban is. Hagyományaink szerint az aula faliújságát először a Mikulás-várás, majd a Jézuska-várás jegyében dekoráltuk ki. Természetesen idén sem hiányozhatott a hatalmas karácsonyfa az aulából, de helyet kapott az adventi koszorú is a karácsonyfa mellett, valamint adventi naptár-fűzér is fogadta a kapun belépőket.
Ebben az évben is ellátogatott hozzánk a Mikulás. December 7-én reggel a bejáratnál mindenkit szaloncukorral és néhány kedves szóval várt a Nagyszakállú krampuszaival, akikkel sokan boldogan fényképezkedtek
Sokéves hagyomány nálunk, hogy ebben az időszakban, gyerekek és felnőttek együtt készülődnek a karácsonyra. Az osztályokat már a hónap elején díszbe öltöztették a diákok és osztályfőnökeik, mini karácsonyfák, adventi koszorúk, karácsonyfadíszek, ajándékkártyák, üdvözlőlapok, versikék segítették az ünnepre hangolódást. Elmaradhatatlan programja az adventi készülődésnek a mézeskalácssütés is. A technika órákon ebben az időszakban ügyes kezek szorgoskodnak, készülnek a szebbnél szebb apró, kidekorált sütemények, miközben finom, fűszeres illat száll a levegőben.
A szünet előtti utolsó napon – a hagyományoknak megfelelően – az 5. évfolyam, valamint az énekkar varázslatos ünnepi műsort adott elő iskolánk aulájában. „A hópelyhek karácsonyi meglepetése” című megható színdarab, verseik, hangszeren játszott zeneműveik és dalaik igazi fényt hoztak lelkünkbe és azt hiszem, sikerült nekik átadni számunkra a karácsony szellemét, a Jézus-várás csodálatos hangulatát.

Ezúton is szeretnénk gratulálni és köszönetet mondani a felkészítő osztályfőnököknek, Krányecz Teréznek, Huszárné Peresztegi Beának, a színdarabban a „tanár úr” szerepét is eljátszó Németh Rolandnak, Offnerné Hadrik Tímea, karvezetőnek, valamint a Zeneiskola pedagógusainak, Bene Krisztina, Benkő Éva és Sipos Éva tanárnőknek, valamint Pass Róbert, tanár úrnak, akik a hangszeres előadásokra készítették fel diákjainkat, ezzel is emelve a műsor színvonalát

Hírek

Previous article

Adomány
Hírek

Next article

Meghívó