Egészségnevelési nap

November 22-én egészségnevelési napot tartottunk a megelőzés jegyében. A nap célja az egészségtudatos nevelés volt.

8 órakor Kocsisné Takács Éva, a program főszervezőjének rövid megnyitó beszéde után Huszár Gábor polgármester úr szólt a diákokhoz, ugyanis ezen a napon a Bringasuli is ellátogatott hozzánk. Ezt a vouchert a Tour de Hongrie versenyen a Vuelta Sportiroda ajánlotta fel az akkori rajzpályázat győztesének.

A felső tagozatos diákokat tehát egy nagyszerű kerékpáros program mellett számos, a testi-lelki egészség teljességét szolgáló, érdekes fantázianevekkel ellátott állomás várta:

Nutrikid gyerekek:

Ezen az állomáson a diákok megismerkedhettek a táplálék-piramissal és bekötött szemmel kellett kitalálniuk, hogy milyen gyümölcsöt/zöldséget kóstolnak.

A baráti körben a baráti kapcsolatokat térképezték fel.

Okostányér:

Az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai, Tassné Kovács Diána és Tókáné Oreovecz Eszter a helyes, egészségtudatos táplálkozásról beszéltek diákjainknak. Tudatosították bennük azt, hogy egy nap milyen fajta ételek és mekkora mennyiségben kerüljön a tányérjukra. Mindezt játékos formában is megtanulhatták egy puzzle összerakásával.

Mit teszel, ha…? valamelyik társad rosszul lesz, vagy kisebb baleset éri – intézte a kérdést a gyerekekhez Nagy László mentőtiszt, aki sok hasznos információval látta el a résztvevőket.

Kamasz- panasz néven  tartott előadást Veszelovics Tímea iskolai védőnő, ahol többek között a kamaszokat érintő testi és lelki változásokról beszélt. 

Legyen tartásod!

Ezen az állomáson Kenéz Eszter gyógytornász tartásjavító tornát végzett a gyerekekkel.

Mondj nemet! címmel tartott drogprevenciós előadást Molnár Norbert, a Körmendi Rendőrkapitányság rendőr törzsőrmestere a 7-8. osztályos diákjainknak.

Agytorna: játékos, szellemi feladatok vártak a diákokra az egészséges táplálkozással kapcsolatban.

Hiába ott a kincs …

Az egészséggel-betegséggel kapcsolatos szólásokat, közmondásokat kellett értelmezniük, illetve azokat saját szavaikkal megmagyarázniuk, valamint fűszernövények összekevert betűit kellett felismerni.

Az aulában ügyességi próbán vehettek részt a diákok, az iskola előtt pedig nordic walkingozhattak.

Balázs atya az ép testben ép lélek fontosságára hívta fel a figyelmet, mely közben szituációs játékok kapcsán szoborcsoportot alkottak a résztvevők.

 

Az alsó tagozatos diákok a nagyszünetben vidám tornával indították az egészségnevelési projektnapot, majd délután az osztályok a tanító nénikkel gyümölcssalátát készítettek a 2.b-ben, tejturmixot a 3.b-ben és teát a 4.b-ben. A 4.a osztály finom, egészséges hozzávalókból kenyeret sütött, mindenmentes kenőkével, valamint a PresiDance TSE vezetőjének, Horváth Kristófnak a jóvoltából egy táncórán is részt vettek. Az 1.a osztály spartan kids edzésen vett részt az SZTG GYM-ben, ahol egy jót sportoltak.

A nap jó hangulatban telt, gyerek és felnőtt egyaránt számos új ismerettel és tapasztalattal gazdagodott.

Együttműködő és támogató partnerünk: Egészségfejlesztési Iroda, akiknek ezúton is köszönjük a közreműködést.

Az egészségnevelési projektnap kapcsán a Diákönkormányzat faliújság versenyt hirdetett, ahol a felső tagozatosok között a 7.b, az alsó tagozatosok között pedig a 2.b osztály alkotása nyerte el legjobban a zsűri tetszését.

 

Hírek

Previous article

Mézes reggeli
Hírek

Next article

Angol nyelvi szavalóverseny