Mézes reggeli

November 17-én iskolánk is csatlakozott azon hazai intézmények soraiba, ahol megrendezték az Európai Mézes Reggeli nevet viselő programot. Magyarországon először 2014-ben a Szlovén Mézes Reggeli példájára szervezték meg, mára pedig számos uniós tagország is csatlakozott a kezdeményezéshez.
A tízórai szünetben a Just Food Kft. jóvoltából a gyerekek finom vajas mézes kalácsot fogyaszthattak tejjel az iskola éttermében, melyet ezúton is köszönünk.
A méz az ősidők óta az emberi táplálkozás része, igaz eleinte csak csemegének gyűjtötte az ősember, mára azonban mint gyógyterméket is használjuk. A méz közel 70-féle gyógy- és fiziológiai hatással bír.
A nap folyamán a gyerekek a méhek életével és a mézzel kapcsolatos játékos feladatokkal, rövid videóval is megismerkedhettek.
 
A 4.b osztály az osztálytermében fogyasztotta el a mézes reggelit osztályfőnökükkel, Eszti nénivel, aki szintén finom falatokkal várta diákjait.
A gyerekeknek lehetőségük volt különböző fajta mézeket is megkóstolni, melyet az egyik diák édesapja, Orbán Viktor ajánlott fel nekik. Köszönjük!
 
 

        

 

                

 

             

 

 

      

Hírek

Previous article

A magyar nyelv napja
Hírek

Next article

Egészségnevelési nap