Kitűnő kirándulás

Szeptember 25-én a tavaly év végén kitűnő bizonyítványt kapott tanulóinkkal jutalomkiránduláson vettünk részt iskolánk alapítványa, a Tehetségekért Alapítvány jóvoltából.

A délelőttöt Ölbőn töltöttük a Szent Miklós Gyógyfüves Házban.

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász vadon termő és termesztett gyógynövényeinek feldolgozására 2012-ben létrehozta ezt a gyógyfüves házat, ami a gyógyulni vágyók egészségét szolgálja. Az évek során a gyógyfüves ház kertje több gyógynövény-szigettel bővült, 2014-ben pedig teljesen megújult: több mint ezer gyógynövényt telepítettek le és Kneipp-taposókat is kialakítottak. A Kneipp-módszer már egy évszázada nagyon sok ember számára hozott igazi gyógyulást.

Ahogy megérkeztünk, rögtön láttuk, hogy egy csodálatos kertbe érkeztünk: a családi ház körül minden talpalatnyi helyet növények borítanak. A kertben a gyógyfüves ház egy nagyon kedves munkatársai vezetett minket körbe és mesélt a gyógynövényekről, azok hatóanyagairól, alkalmazási területeiről. A diákok minden növényt megillatolhattak, megízlelhettek, majd betekintést nyertek a szárítás, aszalás és a csomagolás folyamatiba is, de kóstolhattak mézet és lekvárt is. Vásárlásra is volt lehetőségünk a gyógyfüves házban, de ezen termékek a szombathelyi Castellum Teaházban is megvásárolhatók.

Innen Szombathelyre, a Kalandvárosba utaztunk, ahol egy vidám délutánt töltöttünk el a különböző játszóhelyeken: csúszdák, drótkötélpálya, mászókák, körhinták várták a játszani vágyó gyerekeket a szépen füvesített parkban.

 

Ezúton is köszönjük a szervezést Kocsisné Takács Évának.

 

 

Hírek

Previous article

Szent Gellért nap
Hírek

Next article

Magyar népmese napja