Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy március 16. napjától az oktató-nevelő munka tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. „Az új munkarend értelmében a tanulóknak tilos a köznevelési intézmények oktatási célú látogatása. A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és tanulók között online vagy egyéb személyes találkozást nem igénylő formában fog történni.”1 Az iskolákat ezzel kapcsolatosan módszertani útmutatóval fogják ellátni. A digitális munkarend zökkenőmentes indulásáig kérem türelmüket és megértésüket.
Kérem, hogy a „tantermen kívüli, digitális munkarend alatt a tanulók lehetőleg kerüljék a nagyobb csoportos találkozásokat, közös programokat.”2
A Kormányhatározat értelmében iskolánk 2020. március 16. napjától különösen indokolt esetben a munkanapokra megszervezi a gyermekek, tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét. Az igényeket az osztályfőnökök fogják rövid időn belül felmérni.
Az iskolában hagyott tanszereket hétfőn 7.30 és 16 óra között lehet hazavinni.
2020. március 16-án az iskolai étkeztetésben részt vevők iskolától függetlenül a Széchenyi István Általános Iskola konyhájáról vihetik el éthordóban a megrendelt ebédet 11 és 14 óra között. A felügyeletet kérő tanulók részére iskolánkban biztosítjuk az étkezést, amennyiben azt a szülő igényli.
Kérem a tisztelt Szülőket, hogy ha március 17-étől nem igénylik gyermekük számára az étkezést, legkésőbb 2020. március 16-án (hétfőn) 12 óráig szíveskedjenek azt lemondani az 553-046-os telefonszámon. Amennyiben ezt elmulasztják, úgy a térítési díjat meg kell fizetni.
„Az új munkarendben történő működés mindannyiunknak komoly kihívást jelent. Kérünk minden tanulót és szülőt, hogy közösen oldjuk meg ezt a nehéz feladatot, és türelemmel viseljük a nehézségeket. Ez egy vészhelyzetben hozott intézkedés, mely hozzájárul a járvány mielőbbi leküzdéséhez. Ezzel párhuzamosan tekintsük ezt a változást egy hatalmas innovációs lehetőségnek, melyből a lehető legtöbbet hozzuk ki gyermekeink érdekében!”3
Segítségüket és együttműködésüket előre is köszönöm!

 

Szentgotthárd, 2020. március 14.

Kovács Jánosné
tagintézmény-vezető

 

 

1 Idézet Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár intézményvezetőknek írt tájékoztatójából
2 Idézet Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár intézményvezetőknek írt tájékoztatójából
3 Idézet Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár intézményvezetőknek írt tájékoztatójából

Hírek

Previous article

Hírek

Next article