Fenntarthatósági Témahét – március 18-22.

Iskolánk az idei tanévben is csatlakozott a Fenntarthatósági Témahét programjához. Fontosnak tartjuk a gyerekek figyelmét felhívni a globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás veszélyeire.

 

A nyitórendezvényen Mezeiné Kiss Katalin tanárnő, elkötelezett környezetvédő beszélt a tanulóknak a fenntartható fejlődésről, arról, hogy kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.

 

 

 

 

A témahét tanóráin diákjaink foglalkoztak a klímaváltozás hatásaival, a közlekedés káros anyag kibocsátásával, a mindennapi vízhasználat kérdéseivel. Előtérbe került a mozgás és a kerékpáros közlekedés.

 

Megtisztítottuk az iskola környékét, szerveztünk a gyerekeknek kerékpáros ügyességi versenyt és részt vehettek olyan kézműves foglalkozáson, ahol hulladékból termék készült.

 

 

 

 

 

 

 

A hét programját egy kvíz kitöltésével zárták az osztályok.

Az országos kísérő programok közül neveztünk a ZöldOkos Kupa versenyre, ahol az online fordulók után két csapat bejutott a megyei elődöntő helyszíni fordulójára.

 

 

 

 

Az „UTAZZ VELÜNK” pályázatra is küldtünk pályaművet.

Ezen kívül készültek rajzok Ökológiai lábnyom címen, melyet a fenntarthatósági témahéthez kapcsolódó plakátokkal, felhívásokkal, fotókkal együtt kihelyeztünk az iskola aulájába.

 

 

 

 

 

 

További fotók a galériában láthatók!

Hírek

Previous article

Hírek

Next article