Pénz7

 

Az idei tanévben iskolánk is csatlakozott a nemzetközi hátterű pénz7 programhoz.

A program célja az volt, hogy a gyerekek, a fiatalok tudatosabban kezeljék a pénzügyeket, hiszen a 7. ; 8. osztályos korosztály már a továbbtanulás előtt áll, amikor is többen „kirepülnek” a családi fészekből.

Ez alatt a hét alatt, nemcsak a gazdaság és a pénzvilág működéséről tudtak meg többet a  diákok, hanem egy banki alkalmazott önkéntes bekapcsolódása által a bankkártya használatáról és a bankban zajló tevékenységről is tájékoztatást kaptak. Megtudták, mi az a junior kártya, és hogy ők maguk hogyan juthatnak bankkártyához.

                

„Bankoljunk okosan!” címmel az osztályfőnökök a korszerű pénzkezelésről beszélgettek a gyerekekkel és csoportmunkában oldottak meg érdekes, hasznos feladatokat.

               

A pénz7-en a pedagógusok a tanóráikon sokoldalúan mutatták be a pénz világát. A diákok több tudományterületet érintve, élményszerűen feldolgozva sajátították el a témát.

Az osztályokból 4-4 fős csoportok miniköltségvetést készítettek, ahol társaik számára kellett egy osztálybulit szervezniük, egy adott összeget ügyesen, sokrétűen felhasználva.

A hét zárásaként iskolánk aulájában társasjátékot szerveztünk a 7. és a 8. évfolyamosok részvételével. A pedagógusok kérdéseket tettek fel a pénz témaköréhez, minden tantárgyat érintve. A diákok lelkesen és ügyesen válaszolva, magabiztosan haladtak a cél felé.

                 

                

A társasjáték alatt az osztályok ügyeskezű tagjai „Pénz” címmel plakátokat készítettek, melyek az aulában lettek kiállítva.

                                     

A diákok egész héten lelkesen dolgoztak, érdeklődve hallgatták a pénz világával kapcsolatos órákat, valamennyien motiváltak voltak.

Önálló munkavégzésüket és kreativitásukat plakátjaik bizonyítják.


                       

Munkájukat emléklappal jutalmaztuk.

A témahét szervezője: Jéger-Maturicz Hajnalka tanárnő volt.

Hírek

Previous article

Hírek

Next article