Fürdőkultúra projekt

 

“A fürdőkultúra fejlesztéséért Vas megyében” című iskolai egészségfejlesztési programra neveztek az ötödik évfolyamos tanulók. A Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és együttműködő partnerei – a VASIVÍZ Vas Megyei Víz és Csatornamű Zrt.,  a Sárvári Gyógyfürdő Kft., a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő Kft., valamint a Gotthárd – Therm Kft. – által kidolgozott projekt célja, hogy a gyermekek fürdő higiénés, személyi higiénés ismereteit megalapozzák, illetve bővítsék, továbbá, hogy motiválják a gyermekeket, hogy a megszerzett ismeretek birtokában tudatosabban vegyék igénybe a közfürdőket, élményfürdőket.
A több héten át tartó program első lépéseként iskolai keretben tartott foglalkozásokon vettek részt tanulóink. Egészségnevelő segítségével ismerték meg a termálvíz, gyógyvíz fogalmát, a fürdőkultúra fejlődését, a helyes fürdő-és uszodahasználatot.

Az elméleti foglalkozásokat a későbbiekben fürdőlátogatás követi majd a helyi fürdőbe, melyet diákjaink nagy izgalommal várnak.

 

A projekt zárásaként, a Víz Világnapja alkalmából rajz-és irodalmi pályázatot hirdettek a szervezők „Vizet mindenkinek” címmel. Diákjaink is számos pályamunkát készítettek, melyeket a megye többi diákjának pályamunkájával együtt kiállítottak Szombathelyen.

 

 

 

Az osztályok versenyében 30 iskola közül az 5.b osztály negyedik helyezést ért el. Jutalmuk egy csoportos fürdőbelépő a Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdőbe.

 

 

 

 

 

 

A hivatalos díjátadóra március 22-én került sor Szombathelyen, ahová Hurtik János osztályfőnököt Domiter Dorka, Károlyi Maja és Sárvári Vitéz kísérte el.

 

 

 

 

 

 

 

Gratulálunk az 5.b-nek az elért eredményhez!

 

 

 

 

 

 

 

Hírek

Previous article

Hírek

Next article