Sulinyitogató

 

Mozgással és élettel töltötték meg iskolánk auláját szeptember 28-án ötödikes diákjaink.

Az ok a hagyományos Sulinyitogató rendezvény volt, melynek alkalmával a három ötödikes osztály, azaz a friss felsős évfolyam, mérhette össze egymással a tudását, kitartását, és azt, hogy mennyire jó az osztályközösségük, hogyan tudnak egyénileg, párban és csapatban dolgozni.

Mielőtt kezdetét vette a vetélkedés, a rendezvényt Takács Dana, 5. c osztályos tanuló nyitotta meg  a Nox: Rózsavirág balladája című dalára készült tornabemutatójával. A szalagos koreográfiát nagymamája, Herczeg Katalin tanította be neki.

Az 5. osztályosok lázas izgalommal készültek az avatás napjára, hiszen előre kiadott feladatokat is meg kellett oldaniuk: ilyen volt a csapatzászló készítése, valamint olyan csapatindulót is kellett írniuk, mely jól szimbolizálja osztályközösségüket. A feladatot mindhárom osztály kitűnően oldotta meg.

      

Az 5. osztályosok lelkesen vetették bele magukat az izgalmas játékba. A vetélkedő folyamán  sport,- ügyességi, -logikai feladatokat kellett megoldaniuk, de szükség volt a kreativitásukra is.

       

Az ifjú széchenyisek énektudásukat is megmutathatták, amikor is gyermekdalokat kellett visszafelé énekelniük.

Az ízlelőbimbójukat is próbára tették az avató 8. osztályosok, hisz fűszerekkel kevert italok titkos összetevőjét kellett kitalálniuk, valamint felfüggesztett nutellás kenyeret is falatozniuk kellett, no de nem akárhogyan, hanem hátratett kézzel.

   

A vetélkedő zárásaként a friss felső tagozatos diákjaink esküt tettek a 8. osztályosoknak, így már ők is tejes jogú diákjai lettek a széchenyis közösségnek.

A játékos, vidám vetélkedőn megmutatkozott az új osztályok sok-sok erénye, melyen végül az 5. c (osztályfőnök: Kozma Gábor) végzett az első helyen, őket követte az 5. a (osztályfőnök: Lászlóné Király Tünde), a képzeletbeli dobogó 3. helyére pedig az 5. b (osztályfőnök: Kocsisné Takács Éva) állhatott fel. Az osztályok idén is édességjutalomban részesültek, melyet a Szülői Munkaközösség ajánlott fel. Ezúton is köszönjük nekik.

A zsűri tagjai: Németh Barbara, Kókai Alexa és Katona Dániel voltak.

Külön köszönet a 8.c-nek, akik az aula berendezésében segítettek, és természetesen valamennyi segítőnek.

 

A programot disco zárta, melyben a zenét ismét Megyeri Máté és Ritóper Ramón szolgáltatta.

 

 

 

 

 

Hírek

Previous article

Hírek

Next article