Néptánc verseny

Május 27-én rendezték meg a 7. Vincze Ferenc Szólótáncversenyt a Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtárban. 5 korosztályban, 40 táncos, 24 produkcióval nevezett a megmérettetésre. Közreműködött a Boglya Népzenei Együttes.
 
A nemes vetélkedés célja, hogy megemlékezzenek Vincze Ferencről, a település meghatározó táncos egyéniségéről, illetve a vasi néptánchagyomány „használata”, feldolgozása, és széleskörű megismertetése. A nevezők szabadon választhattak a vasi táncanyagból.
 
Iskolánkból két tanuló vett részt a versenyen a Partium Alapfokú Művészeti Iskola képviseletében, Hegedűs Hanga, 5.a osztályos tanuló és Böő Botond, 6.b osztályos tanuló, akik vasi ugróst és csárdást táncoltak.
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember és dirndli
 
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és szöveg
 
A versenyszámokat négytagú zsűri értékelte: Sztanó Hédi táncművész, a Magyar Állami Népi Együttes Örökös Tagja, néprajzkutató, filmrendező; Delbó Krisztina néptáncpedagógus, koreográfus, Aranygyöngyös táncos; Kökény Richárd Harangozó Gyula-díjas táncművész, a Magyar Állami Népi Együttes Örökös Tagja, Örökös Aranysarkantyús táncos, a Népművészet Ifjú Mestere és Majoros Róbert táncpedagógus, az Alba Regia Táncegyesület művészeti vezetője.
 
Botond különdíjban részesült. Ezúton is gratulálunk nekik és felkészítő néptánc oktatójuknak, Balogh Ádámnak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hírek

Previous article

Erdei iskola
Hírek

Next article

Mesés nyári tábor