Gotthárd napja

A Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium május 5-én Szentgotthárd Város Önkormányzata szervezésében névadójára, hildesheimi Gotthárd püspökre emlékezett meg. Mint tudjuk, Szent Gotthárd korának egyik legnagyobb hatású egyházi vezetője volt.

A program nem titkolt szándéka az volt, hogy iskolánk tanulói megismerjék Szent Gotthárd életének fontosabb tetteit, városunk életében betöltött jelentőségét, valamint bővebb tájékoztatást kapjanak a helyi értékekről, lakókörnyezetük helytörténetéről.

A programon valamennyi évfolyamunk részt vett és a város több, jelentősebb értékét lefedte. Így a diákok ellátogathattak a Polgármesteri Hivatalba, ahol többek között megtekinthették a Szentgotthárd nagyjai kiállítást.

 A Nagyboldogasszony plébániatemplom a barokk épületegyüttes részeként városunk legérékesebb műemléke. Itt a diákok Szent Gotthárd püspök oltáránál kaptak mélyebb betekintést, ismeretet névadónk életéről.

A mai Színház épületét 1988-ban alakították ki az 1677-ben Szent Gotthárd tiszteletére szentelt és 1787-90-ben magtárrá átépített templomból, – erről és a templom kapcsán sok más érdekességről hallhattak beszámolót az oda látogató tanulók és egy színezőn ki is színezhették kedvük szerint.

Természetesen nem maradhatott ki a sorból a múzeum sem, ahol a diákok tárlatvezetésen vehettek részt interaktív játékokkal, feladatokkal kiegészítve.

Bízunk benne, hogy valamennyi résztvevőnek új, hasznos és érdekes információval bővült a tudása városunk épített környezetéről  és kulturális örökségéről.

Köszönjük a fotókat Pannon Kapu Kulturális Egyesületnek, Szentgotthárd Város Önkormányzatának, a Pável Ágoston Helytörténeti és Szlovén Nemzetiségi Múzeumnak munkatársainak.

 

Hírek

Previous article

Térítési díj befizetése
Hírek

Next article

Anyák napja