Újra SuliMoped program

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-meglőzési Bizottsága három évvel ezelőtt indította útjára a „SuliMoped” elnevezésű programot. Iskolánk az idei tanévben is bekapcsolódhatott a programba.

A program célja, hogy általános iskolás diákok az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-meglőzési Bizottsága finanszírozása mellett, ingyenes képzés keretein belül segédmotoros kerékpár – AM kategóriára – vezetői engedélyt szerezhessenek.

Október 25-én tizenhét 8. osztályos tanuló pályázott arra a 10 helyre, melyet iskolánk számára biztosított a program. A programba idén is, akár csak tavaly, válogatás útján lehetett bekerülni. A diákoknak egy elméleti tesztlapot kellett kitölteniük, illetve egy kerékpáros ügyességi pályát is kellett teljesíteniük.

A programba bekerülő diákoknak az elméleti anyag egy részét önállóan kell elsajátítani e-learning képzés keretei között. A gyakorlati képzés két részből tevődik össze a járműkezelési és rutin, illetve forgalmi órákból és vizsgákból.

Bízunk benne, hogy tavasszal a sikeres tanfolyam befejezése után valamennyi résztvevő diákunk átveheti élete eleső vezetői engedélyét.

Mindehhez kívánunk diákjaink kitartást és jó felkészülést!

Hírek

Previous article

Hírek

Next article