Zarándoklat

Gyalogos zarándoklat a magyar ifjúságért

November 6-án, szombaton katolikus iskolánk tanulóival, valamint hozzánk csatlakozó diákokkal reggel 9 órakor találkoztunk a rábafüzesi templomnál, ahonnan gyalog indultunk zarándoklatunk céljához, a rönöki Szent Imre templomhoz. A napot közös imádsággal kezdtük, amelyben meghatároztuk, hogy közös utunkat a saját szándékaink mellett a magyar ifjúságért ajánljuk fel Szent Imre herceg közbenjárását kérve. Útközben a fiatalok felváltva vitték a zarándok-keresztünket. Mennyei Atyánk gyönyörű őszi napot adott, az erdei úton a fák között rácsodálkozhattunk a sok színben játszó hol aranyos, hol bordó levelek szépségére.

 

 

Mikor megérkeztünk a Szent Imre templomhoz, elfogyasztottuk ebédünket, majd beléptünk az ősi templomba: megismerkedtünk történetével, felidéztük röviden Szent Imre herceg életét és imádkoztunk a magyar fiatalokért.

 

 

Aztán visszaindultunk Rábafüzesre. Ide megérkezve a helyi közösség bőséges szeretet-vendégséggel várta a megfáradt, ámde derűs zarándokokat.

Köszönjük Istenünknek, hogy gyönyörű időt adott; a diákoknak, kollégáknak, szülőknek pedig a lelkesedésüket és jókedvüket!

Hírek

Previous article

Hírek

Next article

Szent Márton napja