Diák sportfesztivál

A tegnapi délelőttön iskolánk adott otthont a Magyar Diáksport Szövetség által szervezett Diák Sportfesztiválnak. Iskolánk tanulói mellett részt vettek még a fesztiválon a Magyarlak- Csörötnek Általános Iskola, valamint a szentgotthárdi Arany János Általános Iskola diákjai is I. és II. korcsoportban. A fesztivál célja, hogy elősegítse a sporttal, aktivitással történő elköteleződést élményszerű mozgással és széleskörű mozgásprogramokkal. A lehető legtöbb gyermek számára megpróbálják biztosítani a pozitív sportélményeket és mozgástapasztalatot. Fontos szempont ezek mellett még a játék és játékosság, hisz ez az egyik legjobb módszer a tanulásra, mert motivál, aktívvá tesz, örömteli és növeli az együttműködés kialakulását és hatékonyságát.

A fesztivál során az egyes csoportokba mindhárom iskola tanulói közel kerültek, ezáltal is előtérbe helyezve az együttműködést, egymás segítését a versengés helyett.

Köszönjük szépen a szervezőknek, hogy iskolánkat választották, valamint a testnevelés szakos tanárainknak a lebonyolításban nyújtott segítséget!