Szentgotthárd Közoktatásért Díj

Június 5-én tartotta hagyományos pedagógusnapi ünnepségét Szentgotthárd Város Önkormányzata a Refektóriumban. Itt adták át a „Szentgotthárd Közoktatásért Díjat”, mely díjat idén hárman vehettek át, köztük Katona Beáta iskolánk tagintézményvezető-helyettese és történelem-angol szakos tanára.
 
A díjakat Huszár Gábor, polgármester adta át.
 
Katona Beáta 1989-ben szerezte népművelő és történelem szakos tanári diplomáját a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán. Pedagógus pályafutását viszont már az 1983/84-es tanévben elkezdte napközis nevelőként a Rábafüzesi Általános Iskolában. Saját bevallása szerint itt nagyon sok mindent tanult, és teljesen bizonyos lett számára, hogy ezt a hivatást szeretné folytatni a későbbiekben is. Tanított Rátóton, majd 1991-ben Szentgotthárdra került az Arany János Általános Iskolába, ahol hosszú éveken át volt az intézmény Diákönkormányzatot patronáló pedagógusa, illetve szabadidő-szervezője is. A város közoktatását érintő átszervezés következtében pedagógus hivatását a Széchenyi István Általános Iskolában folytatta. Hűen ahhoz, ami pályája elején megfogalmazódott benne, 2008-ban angol nyelv és irodalom szakos tanári diplomát, 2013-ban történelemből mestertanári szakképzettséget, majd 2016-ban angol nyelvből ECL szóbeli vizsgáztatói jogosultságot szerzett. A tantestület tapasztalt, meghatározó, szakmailag és módszertanilag kiteljesedett, elkötelezett egyénisége. Az oktatásügy alakulását, a történelem és az angol nyelv minőségi oktatását szívügyének tekinti. Jelenleg a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásába került Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium tagintézmény-vezető helyettese. Új szerepkörében is munkáját a hivatástudat, szakmaszeretet, következetesség, igényesség, pontosság, a közösségért és az intézményért érzett felelősség jellemzi. Tudása, felkészültsége mindig naprakész, erről folyamatos önképzéssel, szervezett továbbképzésen való részvétellel gondoskodik. Tehetséges tanítványait rendszeresen felkészíti tantárgyi versenyekre, melyeken mindig szép sikereket érnek el. Az általa foglalkoztatott tanulók évek óta eredményes résztvevői megyei és országos szintű versenyeknek. De soha nem feledkezik meg a nehezebben haladókról sem, akiket az egyéni képességeknek és igényeknek megfelelően korrepetál, felzárkóztat. Számtalan iskolai program, rendezvény, megemlékezés és tábor megszervezésébe is bekapcsolódik. Az intézményen kívül is nagyfokú szakmai aktivitás jellemzi, hiszen évek óta aktív és lelkes tagja a Szentgotthárdi Honismereti Klubnak. Katona Beáta több, mint három évtizedes kimagasló és elhivatott munkásságának méltó elismerése a „Szentgotthárd Közoktatásért Díj”.
 
Tiszta szívből gratulálunk Beának és a másik két kitüntetettnek, Csomósné Boros Erikának és Lovenyák Rolandnénak.
 
A műsorban sok tehetséges diák mellett közreműködött Gécsek Benett is, 4.a osztályos tanuló, aki Kányádi Sándor: Kicsi legény, nagy tarisznya c. versét szavalta el, a műsor zárásaként pedig a Takács Jenő Alapfokú Művészeti Iskola kórusának előadásában Karai József: Tündér, ha lennék c. művének pedagógusnapra írt változatát hallgathatták meg a jelenlévőt, mely kórusnak tagja Németh Adél, 6.a osztályos és Horváth Heléna Blanka, 4.b osztályos tanulónk is.
 
Fotó: Pap Eszter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hírek

Previous article

Országos Diákolimpia
Hírek

Next article

Adománygyűjtés