Hittanverseny

2023. április 15-én, szombaton került sor a 2022-2023-as tanév egyházmegyei hittanversenyének szombathelyi és zalaegerszegi elődöntőjére, melyen a 4-5. osztályosok csapatai mérhették össze tudásukat
 
Az idei hittanverseny a Szentek földje nevet kapta, tekintettel arra, hogy a Szombathelyi Egyházmegyéhez szorosan kötődő, hatásukat még napjainkban is lépten-nyomon éreztető szentek, boldogok életrajzát kellett a résztvevőknek megismerniük.
Az iskolánkat képviselő csapat a zalaegerszegi elődöntőben vett részt. A versenynek a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia közösségi háza adott otthont. A következőkben Horváth Dóra, 5.b osztályos tanuló élménybeszámolója következik:
 
„Régóta készültünk már erre a versenyre. A szentekkel való megismerkedés sok izgalmat és új információt tartogatott számunkra. Gabi bácsival minden héten közösen is készültünk, ezeket az órákat mind nagyon élveztük. A felkészülés az utolsó percig tartott, még az oda vezető úton is végig kérdezgettük egymást az életrajzokból, tudnivalókból.
Az odaérkezés előtt ugyan akadt egy kis gondunk a GPS-szel, de végül – bár kis késéssel –sikerült odaérnünk a versenyre. A másik három csapat ekkor már felkészülve várt a helyén.
A feladatokból minden csapattag egyenlően ki tudta venni a részét, és általában elsőként vagy másodikként sikerült is megoldanunk azokat. Amikor az utolsó feladatlapot is beadták a csapatok, a zsűri elkezdte a javítást, értékelést.
Mikor megvolt az eredmény, Ildi néni elmondta a helyes megfejtéseket, majd jött az eredményhirdetés. Először a két tovább nem jutó csapatot hirdették ki. Mivel itt nem hallottuk a nevünket – Gabi bácsi angyalai -, nagyon megnyugodtunk. Amikor pedig végül az első helyezés mellett hangzott el a nevünk, az hihetetlen érzés volt! Boldogan és a döntőre készülve tértünk haza.”
 
 
A csapat tagjai:
Monek Kincső, 4.b
Monek Csenge, 5.a
Horváth Dóra, 5.b
Tompa Nóra, 5.b
Vass Kata (Szentgotthárdi Arany János Általános Iskola)
 
Gratulálunk a csapatnak és felkészítő hitoktatójuknak, Pácz Gábornak.
 
Jó felkészülést és sok sikert kívánunk a május 8-ai egyházmegyei döntőhöz.
Hírek

Previous article

Föld napja