Víz világnapja

A Víz Világnapja minden év március 22-én megtartott esemény. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára, és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.
 
 
 
 
Iskolánkban is március 22-én a víz fontosságára hívtuk fel a figyelmet: óvjuk, védjünk természetes vizeinket és fogyasszunk minél több tiszta vizet. Ezt szimbolizáltuk öltözékünkkel is, hisz valamennyien kék felsőbe öltöztünk fel, melyről egy közös fotó is készült.
 
 
A program kapcsán diákjaink az aulában különböző, vízzel kapcsolatos oktatóvideókat, rövidfilmeket és népmesét nézhettek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Működött egy vízbár is, ahol a gyerekek gyümölcsökkel ízesített vizet kóstolhattak az általuk hozott műanyagpoharakba.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A nap végén pedig a program főszervezője, Kocsisné Takács Éva, két tanítványával, Csilinkó Zsókával és Petneházi Hannával vízzel kapcsolatos kísérleteket mutatott be az érdeklődőknek, melyről egy összefoglaló videó is készült:
 
 
 
 
 
A vízivás fontosságára azonban nemcsak ma, hanem egész héten buzdítjuk diákjainkat, hiszen csatlakoztunk a HAPPY hét elnevezésű programhoz is, mely kapcsán a diákok többek között egy olyan kihíváshoz is csatlakoztak, mely során a héten csak vizet fogyasszanak. Ehhez egy kis táblázatot is kaptak, melyben jelölhetik az adott napon elfogyasztott víz mennyiségét.
A tematikához kötődően rajzok és plakátok is készültek, főként alsós diákjaink jóvoltából. A mellékelt fotókon a 3.b és a 4.b osztály által készített plakátok lathatóak.
 
 
 
 
Az 1.b osztály a tanórák alatt digitális eszközök felhasználásával a víz fontosságáról, annak felhasználásról, vizeink megóvásáról és a vízfogyasztás jelentőségéről tanult osztályfőnökük, Hegedűsné Dragony Kitti segítségével, melyről egy összefoglaló videó is készült:
 
 
A világnap alkalmából nagyon aktívak voltak diákjaink és pedagógusaink, ezt bizonyítja az a program is, amit a 3.b vitt véghez osztályfőnökükkel, Kiss Eszterrel. Eszti néni és osztálya ugyanis a testnevelés órán egy kreatív, a tematikához kötődő akadálypályát állított össze, melyen a gyerekek örömmel mentek végig. A jó hangulatú órát az alábbi fotók és videós anyag is bizonyítják:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hírek

Previous article

Pályázati felhívások