„Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért”

A Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) pápai jogú nemzetközi segélyszervezet minden évben október 18-án arra hívja a gyermekeket az egész világon, hogy közösen imádkozzák a rózsafüzért a világ békéjéért.

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű, világméretű imakezdeményezés idei plakátján két nyitott kezet láthatunk, amint körbefogják és fönntartják a Földet, a világ minden kontinenséről összesereglett gyerekekkel együtt. Ezek a kezek az Atyát jelképezik, aki szeretettel teremtette a világot és minden ember üdvösségét akarja.

A kezdeményezés 2005-ben indult Venezuela fővárosából, Caracasból. Egy gyermekcsoport rózsafüzért imádkozott egy útszéli Mária-kegykép előtt. Az arra járók közül többen felfigyeltek az imádkozó gyerekekre, és néhányan visszaemlékeztek Pio atya szavaira: „Amikor egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, megváltozik a világ.” Az imakampány ezután gyorsan elterjedt az egész világon.

Az Ukrajnában, Mianmarban vagy Pakisztánban, továbbá a Közel-Keleten és a Száhel-övezetben zajló háborúk, az erőszak és a súlyos szegénység láttán a Szükséget Szenvedő Egyház különleges módon szeretné az Atya kezébe ajánlani, a Szűzanya közbenjárását kérve, a Föld mindazon helyeit, ahol ma az emberek nem élhetnek békében.

Ezen a napon iskolánk is csatlakozott a kezdeményezéshez. Először az alsó tagozatos, majd a felső tagozatos tanulóink imádkoztam a Nagyboldogasszony Plébániatemplomban a világ békéjéért, iskolánkért, nevelőinkért és diákjainkért Krisztián atya vezetésével.

Hírek

Previous article

Sulinyitogató
Egyéb

Next article

Iskoladekorálás