Nyelvek Európai Napja

Szeptember 26-án ünnepeljük a Nyelvek Európai Napját. 

A Nyelvek Európai Napja kiváló alkalmat ad arra, hogy:

  • tudatosítsuk az emberekben, milyen változatos az Európában beszélt nyelvek palettája,
  • előmozdítsuk a kulturális és nyelvi sokszínűséget,
  • arra ösztönözzük a polgárokat, hogy életkoruktól függetlenül tanuljanak idegen nyelveket, idegennyelv-tudás birtokában ugyanis könnyebb másokkal kapcsolatba lépni és kommunikálni, állást találni, illetve eredményesen vállalkozni.

Az Európai Unió országaiban először 2001 őszén rendezték meg a Nyelvek Európai Napját, melyen ötven ország vett részt. Azóta minden évben csaknem 200 különböző nyelvről emlékeznek meg. 

Mivel az iskolánkban is fontos szerepet játszik a nyelvoktatás, ezért mi is minden évben megemlékezünk erről a napról.

Az alsó tagozatos diákok Vassné Juhász Enikő és Tóth Zsuzsanna vezetésével játékos feladatokat oldottak meg: interaktív formában memóriajátékoztak és az Európai Unió zászlóiból készítettek egy érdekes montázst:

A felső tagozatos angol, német és szlovén nyelvet tanuló diákok csoportokban dolgoztak. Huszárné Peresztegi Beáta és Kovácsné Ákos Anita változatos, interaktív feladatokat állítottak össze, melyek megoldásához együttműködésre volt szükség a résztvevő diákok részéről. A feladatok között szerepelt nemzeti himnuszok, zászlók, növények felismerése, szólások lefordítása és nyelvtörők elmondása.

 

A program célja az volt, hogy tudatosítsuk a diákokban, milyen változatos az Európában beszélt nyelvek palettája, valamint, hogy továbbra is ösztönözzük őket arra, hogy idegen nyelvet érdemes és kell is tanulni.

Ezúton is köszönjük a szervezést az idegennyelvi munkaközösségnek!

Hírek

Previous article

Pályázat diákoknak
Hírek

Next article