SULINYITÓGATÓ

Szeptember 30-án rendezte meg iskolánk Diákönkormányzata a hagyományos Sulinyitogató programunkat.

Az új tanév 52 diákot hozott iskolánkba, ám teljes jogú széchenyis polgárrá csak a 8. osztályosok irányította „beavatási szertartás” után válhattak.

A rendezvény elsősorban a közösségépítést és a beilleszkedést segíti elő, de mindemellett természetesen a fő cél az volt, hogy a résztvevők jól érezzük magukat.

Az 5. osztályosok lázas izgalommal készültek az avatás napjára, hiszen előre kiadott feladatokat is meg kellett oldaniuk: ilyen volt a csapatzászló, kabalafigura készítése, illetve olyan csapatindulót kellett írniuk, mely jól szimbolizálja osztályközösségüket. A feladatot mindhárom osztály kitűnően oldotta meg.

 

Péntek délután aztán az 5-eseknek játékos feladatokon keresztül kellett megmutatniuk, hogy kiérdemelték és méltók arra, hogy iskolánk teljes jogú tagjaivá váljanak!

A csapatoknak minden területen jártasnak kellett lenniük, hogy eredményesen versenyezzenek a többiekkel. Így a játék közben mindenki tudására szükség volt, mindenki egyaránt szerepet tudott vállalni a siker elérésében. Az 5-eseknek a vetélkedő folyamán sport,- ügyességi, -logikai feladatokat kellett megoldaniuk, de szükség volt kreativításukra is, valamint az ifjú széchenyisek ízlelőbimbóját is próbára tették az avató végzősök.

 

A vetélkedő feladatai után, míg a zsűri (Csuk Hajnalka, tanárnő, Németh Barbara gyógypedagógus, Kókai Alexa, pedagógiai asszisztens) külön vonult értékelni, az 5-esek esküt tettek a 8. osztályosoknak.

 

 

A játékos, vidám vetélkedőn megmutatkozott az új osztályok sok-sok erénye, melyen végül az 5. b (osztályfőnök: Hegyi József) végzett az első helyen, őket követte az 5. a (osztályfőnök: Pappné Restás Csilla), a képzeletbeli dobogó 3. helyére pedig az 5. c (osztályfőnök: Offnerné Hadrik Tímea) állhatott fel.

Gratulálunk valamennyi résztvevőnek!

 

A programot disco zárta.

 

 

Hírek

Previous article

Egyéb

Next article