Versenyeredmények

Elsősegélyverseny

A területi elsősegélyverseny 2016. április 13-án a szentgotthárdi Színházban került megrendezésre. A Széchenyi István Általános Iskola 3 csapattal vett részt. Tagjai : ( Szabó Cintia, Herczeg Cintia, Flórián Szandra, Papp Tímea, Hanzsek Fatima, Szilágyi Enikő,Hosszú Ramóna, Pinczi Nóra, Hurtik Nóra 8. osztályos tanulók és Sztraka Nóra, Bedőcs Lilien, Kaincz Cintia, Takács Cintia, Kálmán Viktória 7. osztályos tanulók ) .

Egész évben vöröskeresztes szakkörön tanulják az elsősegély elméleti és gyakorlati feladatait. A szakkör vezetője Kissné Unger Anita iskolavédőnő. A verseny előtt a Mentőállomáson is részt vesznek a tanulók az újraélesztés gyakorlaton. Itt megtanulják, hogy hogyan kell csecsemőt, gyermeket és felnőttet újraéleszteni. A gyakorlat mindig nagyon hasznos.

A területi versenyen a legjobb helyezést idén a 7. osztályos csapat érte el. Ők másodikak lettek.

Tudásukat az életben is tudják hasznosítani.

Helytörténeti vetélkedő

Szentgotthárd Város Önkormányzata május 5-én Gotthárd napja alkalmából helytörténeti vetélkedőt szervezett a Színház aulájában felső tagozatos diákok számára. A vetélkedőn a Magyarlak-Csörötnek Általános Iskola, az Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskola, és a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulóin kívül iskolánk is képviseltette magát két csapattal. A vetélkedőn Szentgotthárd történetéhez/történelméhez kapcsolódó feladatokat kellett megoldaniuk a 3 fős csapatoknak, melyek között szerepelt totó, puzzle, kakukktojás és egy képzeletbeli idegenvezetés is. A vetélkedő eredményesen zárult iskolánk számára, hisz a Cserpnyák Renáta, Hanzsek Fatima és Kovács Péter alkotta Okoskák csapata a 2. helyezést hozta el. Felkészítő tanáruk: Katona Beáta volt. Ezúton is gratulálunk valamennyiüknek.

Angol drámafesztivál

2016. május 10-én rendezték meg Szombathelyen az angol nyelvű drámafesztivált, melyen iskolánk 6. osztályos tanulói ezüst minősítésben részesültek a The Wizard of Oz ( Óz, a csodák csodája) című produkciójukkal. A Dorothy szerepét játszó Sebestyén Virág különdíjban részesült kimagasló szerepléséért!

A csoport tagjai:

Sebestyén Virág

Pálcsa Anna

Ivanics Ákos

Németh Ruben

Lovenyák Martin

Felkészítő tanár: Huszárné Peresztegi Beáta, az ének-zenei felkészülést Sebestyénné Németh Eszter segítette.

Gratulálunk!

Hírek

Previous article

Hírek

Next article