Iskolai jubileum- 30 éves a Széchenyi István Általános Iskola

Jubileumi rendezvénysorozatunk november 7-én, kiállítással és nagyszabású gálával vette kezdetét. Iskolánk diákjai, pedagógusai hónapok óta lázasan készülődtek erre a napra. Tisztelettel szerettünk volna megemlékezni az elmúlt 30 évről. Arról a 30 évről, mely alatt diákok százai koptatták az iskolapadot, és közel száz pedagógus okította a felnövekvő nemzedéket, vetette el bennük a tanulás örömeinek csíráit.
30 évvel ezelőtt ezen a napon adták át az iskolát és avatták fel a város sportcsarnokát ünnepélyes keretek között, akkor még csapatzászló átadásával, az akkori rendszernek megfelelve. 30 évvel ezelőtt egy ÚJ (azóta is sokan, az idősebb generációból még ma is „új suliként” emlegetik iskolánkat) iskola kapuit léphettük át és idén ismét egy felújított iskolába léphettek be a megjelentek, mint ahogy Huszár Gábor polgármester (volt iskolaigazgató) is kitért erre megnyitó beszédében.
A rendezvény kiállítás megnyitóval vette kezdetét, ahol Kollár Csaba, az iskola első igazgatója köszöntette a részvevőket és tartott tárlatvezetést. A kiállítás ízelítőt ad az iskola sportéletéből, kirándulásairól, táborairól, nemzetiségi életéből, eredményekről, sikerekről, az úttörő életről, betekintést nyerhetünk régi tankönyvekbe, de megtudhatjuk azt is, hogy milyen technikai eszközökkel oktattak 20-30 évvel ezelőtt ebben az iskolában.
A program ünnepi műsorral folytatódott, ahol jelenlegi és öregdiákok léptek fel. Büszkén mondhatjuk el, hogy számos művészeti ág képviseltette magát, hisz nagyon sok tehetséges diák tanul és tanult iskolánkban. Hallhattunk verseket, mesét, népdalt, megzenésített verset, zongorajátékot, hegedű muzsikát, örömünket lelhettük néptáncban, latin-amerikai formációs táncban, de a képzeletbeli színpadon üdvözülhettünk énekkari produkciókat is.


A gálára összegyűlt szépszámú közönséget a 6. évfolyamosok lepték meg a záró képpel. A diákok a 30-as számot formálták meg, miközben a pedagógusok, akik az elmúlt 30 évben, iskolánkban tanítottak, felsorakoztak a gyerekek mögött.
A rendezvény egyben találkozó is volt. Találkozó öregdiákjainkkal, pedagógusainkkal, testvériskolákkal és volt szakfelügyelőkkel.
Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindazon fellépőknek, felkészítő tanároknak, támogatóknak, akik elfogadták meghívásunkat és velünk együtt ünnepeltek ezen a szép napon.

Hírek

Next article

Adomány