Lezajlott a XXIV. Széchenyi-kupa

A sport jelentette élményen túl a határon túli kapcsolatok erősítését is szolgálta a november 27-én lezajlott IV. korcsportos fiú Széchenyi-kupa, melyen saját iskolánk csapata mellett a körmendi Somogyi Béla Általános Iskola, az őriszentpéteri Általános Iskola, valamint a I. sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola csapata vett részt.
A megjelent csapatokat, Kocsisné Takács Éva, intézményvezető és a szervező, Kovács Tamás, testnevelő tanár köszöntötte.
A csapatok között körmérkőzésekre került sor. A Gál László és Gál Ákos vezette kiegyenlített mérkőzéseken kemény játék, helyenként szikrázó küzdelem alakult ki. A kezdeti nagy lendület és az emelkedő hőmérséklet a torna végéig kitartott.
Szabálytalanság, durvaság csak itt-ott jellemezte a fiatalok játékát. Helyette láthattunk szép cseleket, remek passzokat, taktikus játékot, végigvitt támadásokat, bombagólokat.
A verseny befejezéseként Császár Tamás, tankerület igazgató, köszönte meg a csapatoknak a sportszerű versenyzést és reményét fejezte ki, hogy jövőre ismét hasonló sportszerű játékkal vesznek részt a csapatok a tornán és népszerűsítik ezzel a labdarúgás szeretetét.
Az eredményhirdetés során az őriszentpéteri Kovács Dominik a gólkirályi, Balogh Dániel Körmendről a legjobb kapus, iskolánkból Pencz Roland, a legjobb mezőnyjátékos díjat vehette át. A legjobb hazai játékos címet Mukics Bálint érdemelte ki nagyszerű játékával.

A torna végeredménye:
1. helyezett: Széchenyi István Általános Iskola, Szentgotthárd
2. helyezett: Általános Iskola Őriszentpéter
3. helyezett: Somogyi Béla Általános Iskola, Körmend
4. helyezett: I. sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola

 

Hírek

Previous article

Változás