,,Egészséges
Környezet"

November 10-én egészségnapot tartottunk, melyen iskolánk minden tanulója részt vett. A projektnap célja, tudatosítani a diákokban, hogy az egyre sokasodó szemét, a környezet- és levegőszennyezés a világon mindenhol hatalmas problémát okoz. A gyerekek érezzék, hogy mindenkinek tenni kell egy kicsit a fenntartható fejlődésért, a pazarlás, a túlfogyasztás ellen.

A program 10:45 órakor az aulában kezdődött, ahol a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség két munkatársa tartott tájékoztatót a diákoknak a ”NE GYÚJTSA! GYŰJTSE” kampányprogramjuk részeként. Ezt követően a tanulókat különböző helyszínek várták, ahol megismerkedhettek a komposztálással, a biotisztítószerekkel, a naturkozmetikumokkal. Terítékre kerültek a levegőt leginkább szennyező anyagok, az energia gazdaságos felhasználása, a tudatos fogyasztói magatartás jellemzői. A gyerekek a szelektív hulladékgyűjtés szabályait online játékokon keresztül gyakorolhatták és az újrahasznosítás jegyében adventi naptárt készítettek. Megtisztult az iskola környéke és a nyolcadik évfolyamosok a helyi zöldudvarba is ellátogattak. A diákok aktív résztvevői voltak a foglalkozásoknak, számos helyzetben kipróbálhatták magukat.

A program végén tanulóink a Szlovén Mintagazdaság almafeldolgozójában készült gyümölcslevet kóstoltak.

A projektnap szervezésében sok segítséget kaptunk az EFI vezetőjétől. A foglalkozások megtartására a kollégák mellett, külsős szakembereket kértünk fel, a „Tudomisénmicsoda” Egészségfejlesztő Egyesület tagjait, Némethné Mészáros Irén egészségfejlesztőt és Virányi Balázs energetikust, akiknek ezúton is köszönjük a közreműködést.